Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Το αίτημα του Συλλόγου ΔΤΨΣ του Πανεπιστημίου Πειραιά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το αίτημα του Συλλόγου των αποφοίτων του Τμήματος Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (ΣυΑΨΣ), του Πανεπιστημίου Πειραιά, με το οποίο επήλθε η επίμαχη παράγραφος της τροπολογίας 663/23-7-2009.



Ο Σύλλογος έδρασε χωρίς να λάβουν το θεμα της ενότητας του κλάδου των Πληροφορικών υπόψιν. Αν οι κύριοι που συνέταξαν το κείμενο αυτό καταλάβαιναν τι έγραφαν, γράφοντας "Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων μας, το οποίο εργάζεται στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την μη διαφοροποίησή του σε σχέση με τους απόφοιτους άλλων αντίστοιχων τμημάτων πληροφορικής των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20. Και αυτό, επειδή τα προγράμματα σπουδών των σχολών αυτών περιλαμβάνουν ελάχιστα ή καθόλου μαθήματα που σχετίζονται με τη διδακτική και τη γενική παιδαγωγική. " θα ντρέπονταν γι'αυτό

Κύριοι του ΣυΑΨΣ, χρησιμοποιείτε τον όρο διαφοροποίηση, για να επιτύχετε δικούς σας στόχους; Γνωρίζετε ότι τα προβλήματα ενότητας που είχε ο κλάδος της Πληροφορικής έχουν οδηγήσει τον κλάδο μας εκεί που είναι σήμερα; Με την "διαφοροποίση" που όπως λέτε επιθυμείτε, προβάλετε ατομιτιστικές επιδιώξεις, προσβάλοντας όλο τον υπόλοιπο κλάδο της Πληροφορικής, στον οποίο η ενότητα είναι ο μόνος τρόπος να πάει μπροστά.

Θα έπρεπε να ξέρατε, ότι όπως έχουν κάνει κι άλλες σχολές στο παρελθόν, ενώ εκπροσωπείτε τους αποφοίτους του ΔΤΨΣ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πατάτε επί των άλλων. Άλλοι Σύλλογοι, όπως και ο Σύλλογος του Ηρακλείου παλαιότερα, όταν έκαναν αγώνα για τα δικαιώματα του κλάδου μας, διεκδικούσαν για όλες τις Σχολές της Πληροφορικής, κι όχι μόνο για τους ίδιους. Γιατί είχαν στο νου τους την ενότητα, κι όχι την επιπολαιότητα και τον ατομικισμό.

Και για να μην θεωρηθώ ότι έχω κάτι με τους αποφοίτους του ΔΤΨΣ: Το αίτημα να είσαστε καθηγητική σχολή είναι απολύτως δίκαιο, όπως όμως και άλλων σχολών πληροφορικής. Το θέμα είναι ότι με το να αναγνωρίζεται ως καθηγητική σχολή μόνο μια σχολή, αδικεί τις υπόλοιπες και δημιουργείται ζήτημα ανισότητας. Γι'αυτό ζητάμε την συμπαράσταση σας στον αγώνα μας και να αποδείξετε ότι αποτελείτε αναπόσπαστο μέρος του κλάδου μας κι όχι ξεχωριστό.

Γνωρίζουμε ότι το Σεπτέμβρη ως Σύλλογος θα αποφασίσετε αν συνυπογράψετε κείμενο, με το οποίο θα ζητείται η μη-εφαρμογή της τροπολογίας για ένα χρόνο, ώστε να μπορεί να διευθετηθεί συνολικά το θέμα των καθηγητικών σχολών Πληροφορικής. Σκεφτείτε καλά όταν αποφασίζετε αν συνυπογράψετε το κείμενο, αν θα θελήσετε να είσαστε παράλληλα με όλες τις σχολές πληροφορικής ή απέναντι τους.

4 σχόλια:

  1. Ειναι φυσιολογικό να φωνάζεις... Σίγουρα δεν έχεις σχέση με τον σύλλογο του Ηρακλείου για να τον υπερασπιστείς, αλλά από Σεπτέμβρη θα παρακολουθείς το πρόγραμμα της ΑΣΠΑΙΤΕ... στο Ηράκλειο (www.aspaite.gr/HRAKLEIO.pdf)
    Αρα με 0,47 μόρια και ΑΣΠΑΙΤΕ δε θα ταλαιπωρηθείς και πολύ... αρκεί να κινήσεις κόσμο κατά της τροπολογίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου σου εξήγησα πως έχουν τα πράγματα στο pde, αλλά έρχεσαι και κάνεις σχόλια ανώνυμα. Σου είπα να επικοινωνήσεις μαζί μου όποτε θες, δεν δαγκώνω!

    Επίσης, στο Ηράκλειο μένω και γνώρισα τα παιδιά της ΕΠΕ, που ουσιαστικά συγκροτήθηκε από το Σύλλογο αποφοίτων του Ηρακλείου για το καλό όλων, και όχι για το CSD μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, επίσης το blog δεν είναι δικό μου, επειδή φαίνομαι εγώ μόνο πίσω από τα άρθρα.
    Έχουμε βάλει ως συγγραφείς και άλλους συναδέλφους και μέλη της ΕΠΕ που μπορούν να αλλάξουν το περιεχόμενο όπως θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ το ίδιο με αυτούς !
    ΑΝ μπορείτε ΚΑΝΤΕ ΤΟ !
    ΑΝ ΑΞΙΖΕΤΕ , το ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ θα αποφανθεί και θα εισηγηθεί ΑΝ κρίνει σκόπιμο την παιδαγωγική επάρκεια για το τμήμα σας !
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ την στιγμή που δεν έχουμε κάνει τα ΊΔΙΑ Μαθήματα ! ! !
    Απλά τα πράγματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή