Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Δελτίο Τύπου και Υπόμνημα ΕΠΕ για την Τροπολογία ΥΠΕΠΘ 663/23-7-2009

Αγαπητοί συνάδελφοι ΠΕ19 και ΠΕ20,
σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο της τροπολογίας του ΥΠΕΠΘ με αριθμό 663 και ημερομηνία κατάθεσης 23-7-2009, το Τμήμα Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (ΔΤΨΣ) του Πανεπιστημίου Πειραιά, αναγνωρίζεται ως το μόνο Τμήμα Πληροφορικής του οποίου οι απόφοιτοι του αποκτούν Παιδαγωγική Επάρκεια. Αυτό σημαίνει πλέον ότι ως οι απόφοιτοι του ΔΤΨΣ δεν απαιτείται να έχουν πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ και έτσι θα προηγούνται έναντι όσων δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια σε όλους τους πίνακες Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης (Διορισμών, Αναπληρωτών, Ωρομισθίων κλπ). Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επίμαχη τροπολογία (παράγραφος 1)




Η απόφαση αυτή λαμβάνεται εις βάρος των υπολοίπων χιλιάδων αποφοίτων Πληροφορικής, οι οποίοι δεν διαθέτουν παιδαγωγική επάρκεια. Η συγκεκριμένη τροπολογία διασπάει τον ενοτικό χαρακτήρα των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20 και αποτελεί μεγάλο πολιτικό θέμα, γιατί είναι μεροληπτική προς μια συγκεκριμένη σχολή πληροφορικής. Δίνει σε όλους τους αποφοίτους του ΔΤΨΣ παιδαγωγική επάρκεια, ενώ από το 2006 ο οδηγός σπουδών του Τμήματος δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες σχολές πληροφορικής.

Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι Πληροφορικής βρίσκονταν σε διακοπές, καταφέραμε και συντονίσαμε τις ενέργειες μας. Έχοντας και την υποστήριξη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ), διανείμαμε σήμερα 24 Αυγούστου υπόμνημα προς τους αρμόδιους φορείς, το οποίο θα μπορέσετε να διαβάσετε παρακάτω.


Συνοπτικά σε αυτό ζητούμε την μη εφαρμογή της πρώτης παραγράφου της τροπολογίας και την έναρξη διαλόγου για το επίσημο καθορισμό του όρου καθηγητική σχολή στην Ελλάδα. Έτσι, θα μπορεί κάθε σχολή πληροφορικής, η οποία πληροί τα κριτήρια για την απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας στους αποφοίτους της, να κινηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Επίσης, σήμερα η ΕΠΕ δημοσίευσε και ξεχωριστό Δελτίο Τύπου που ζητά την απόσυρση του συγκεκριμένου σημείου της τροπολογίας και να αρχίσει διάλογος για την θέσπιση αντικειμενικων κριτηρίων για την αναγνώριση καθηγητικών σχολών στην Ελλάδα. Δείτε το Δελτίο Τύπου παρακάτω:

Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους Πληροφορικούς να προωθήσουν σε όποιον συνάδελφο γνωρίζουν, το σύνδεσμο σε αυτή έδω την σελίδα. Πρέπει να ενημερωθούν ΟΛΟΙ.

Αλέξανδρος Ρονιώτης
Απόφοιτος Τμ. Πληρ/κής & Τηλ/νιών ,ΕΚΠΑ
Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου