Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Απολογισμός ψηφίσματος Ν/Σ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
χθες το βράδυ πέρασε η τροπολογία που αναγνωρίζει ως μόνη καθηγητική σχολή πληροφορικής το Τμήμα Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, (ΔΤΨΣ) του Πανεπιστημίου.
Ως αναμενόμενο, η κυβέρνηση υπερψήφισε την τροπολογία, έστω κι αν δεν μπόρεσε ο κος Υφυπουργός να μας πείσει με επιχειρήματα ότι η τροπολογία είναι δίκαιη και δεν αδικεί τις υπόλοιπες σχολές πληροφορικής. Θετικό είναι το σημείο ότι έγινε αναφορά από όλα τα κόμματα, ακόμη και από τον Βουλευτή ΝΔ, κο Αυγενάκη, για το δίκαιο του αιτήματος μας. Αν δεν είχε γίνει η κίνηση των συναδέλφων με το Υπόμνημα και της ΕΠΕ με το Δελτίο Τύπου, να είσαστε σίγουροι ότι απλά θα περνούσε άνευ αμφισβήτησης.
Ας δούμε κάποια σημεία της χθεσινής θεατρικής παράστασης από τον ΥΦΥΠΕΠ.
  1. Ο κος Λυκουρέντζος, ευθαρσώς δήλωσε ότι η τροπολογία έγινε για να μπορούν να δώσουν ΑΣΕΠ (!!!) οι απόφοιτοι του τμήματος! Δεν γνωρίζει ο ΥΦΥΠΕΠΘ ότι από το 2005 οι απόφοιτοι του ΔΤΨΣ δίνουν ΑΣΕΠ κανονικά;
  2. Επίσης ο κος Λυκουρέντζος με πολύ στόμφο εδήλωσε ότι οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν διδαχτεί 18 μαθήματα Παιδαγωγικών και δικαιούνται να είναι Παιδαγωγική Σχολή. Κε ΥΦΥΠΕΠΘ, στα πόσα μαθήματα πιάνεται μια σχολή για καθηγητική; Γιατί δεν απαντήσατε; Στα 2, στα 10, στα 15; Αν είναι στα 15, γιατί οι Μαθηματικοί, Χημικοί , Φυσικοί κλπθεωρούνται καθηγητικές σχολές; Κε Λυκουρέντζο, προτίθεστε να αφαιρέσετε άμεσα την αιδαγωγική επάρκεια από τις υπόλοιπες Σχολές Θετικών Επιστημών, στις οποίες ανήκει και η Πληροφορική; Αν όχι, γιατί οι σχολές Πληροφορικής με αριθμό παιδαγωγικών μαθημάτων ίσο και μεγαλύτερο από τις Φυσικομαθηματικές δεν είναι καθηγητικές;
  3. Κε Λυκουρέντζο, σε πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου, κου Λευτέρη Αυγενάκη, να καθορίσετε επιτέλους σαφές πλαίσιο που θα ορίζει πότε μια σχολή είναι καθηγητική, εσείς κοιτούσατε τα περιστέρια. Σε πρόταση του να επεκταθεί η τροπολογία και για τις υπόλοιπες σχολές Πληροφορικής, μας είπατε λίγο πολύ ότι μας κάνατε τη χάρη να αφαιρέσετε τη λέξη "μόνο" από τη τροπολογία, ώστε να αφήσετε το δρόμο ανοιχτό και για τις υπόλοιπες σχολές. Μα πραγματικά τι μεγαλόκαρδος που είσαστε! Πραγματικά συγκινηθήκαμε για την μεγαλοψυχία σας και την ανιδιοτέλεια σας!
  4. Σε ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου, κου Κεγκέρογλου, γιατί το Υπουργείο επέκτεινε την τροπολογία να πιάνει και τους νέους αποφοίτους μετά το 2007, ενώ ο ΣυΑΨΣ το ζήτησε μόνο για όσους είχαν πτυχίο 2003-2007, ο κος Λυκουέντζος απάντησε ότι δεν ικανοποίησε το Υπουργείο το αίτημα του ΣυΑΨΣ, αλλά το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (!). Βέβαια, είναι πολύ πειστικό αυτό το επιχείρημα: Το ΥΠΕΠΘ δεν μπορεί καθόλου να επηρρεάσει τις αποφάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γιατί στην χώρα που βρισκόμαστε η αξιοκρατία και η διαφάνεια κυριαρχούν.
Κε Υφυπουργέ, να ξέρετε ότι με τη χθεσινή σας παράσταση, γελοιοποιηθήκατε μόνος σας μπροστά στα μάτια όλων των Βουλευτών και των συναδέλφων Πληροφορικής που παρακολούθησαν την συζήτηση. Ακόμη και ο κος Αυγενάκης, προς τιμήν του, σας πρότεινε την επέκταση της τροπολογίας και τον καθορισμό κριτηρίων για να θεωρείται μια σχολή καθηγητική, αλλά εσείς μιλούσατε περί ανέμων και υδάτων.
Κε Υφυπουργέ, όταν κάνετε ότι δεν γνωρίζετε το θέμα και απαντάτε ότι το κάνατε για να δώσουν ΑΣΕΠ οι απόφοιτοι του ΔΤΨΣ, όταν μας λετε ότι μας κάνατε τη χάρη να αφαιρέσετε τη λέξη "μόνο", όταν δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε γιατί οι απόφοιτοι μετά το 2007 βγαίνουν με παιδαγωγική επάρκεια, τότε καταλαβαίνετε πόσο πολύ έχουμε πειστεί από τις αγνές προθέσεις σας και την ανιδιοτέλεια του όλου θέματος.

Κύριοι συνάδελφοι, μετά το υπόμνημα που δημοσιοποιήσαμε, αμέσως αρχίζει το δεύτερο στάδιο προσφυγών στην δικαιοσύνη. Σας παρακαλούμε να έρθετε όλοι στο πλάι μας και να μας υποστηρίξετε. Ο δικηγόρος μας, θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες.


3 σχόλια:

  1. έτσι ακριβώς. Εκεί με το ΑΣΕΠ πλέον ο άνθρωπος ήταν αλλού γι' αλλού. Και για τον ΑΣΠΑΙΤΕ ας μας πει για τις γαλάζιες συνεντεύξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουτε μια ψήφο στον αλήτη

    σας παρακαλώ, βγάλτε την διαδικασία με την οποία μπορώ και εγώ (και οι συνάδελφοι μου απο το Πανεπιστήμιο μου) να καταθέσω προσφυγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ποτηρι ξεχειλισε...Πρεπει να τεθει τελος στο οτι ενα μονο τμημα Πληροφορικης απο ολα τα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χωρας αποκτα παιδαγωγικη επαρκεια.Ειναι πρωτοφανες.Καταστρατηγειται η αρχη του Συνταγματος περι ισοτητας των πολιτων.
    Συναδελφοι ΠΕ19 και ΠΕ20,ξεσηκωθειτε! Ας ξυπνησουμε απο τον λυθαργο επιτελους, ηρθε η ωρα για να δωσουμε αγωνα και στα δικαστηρια και στο Συνηγορο του Πολιτη με υπομνηματα και στο Διαδικτυο,δημοσιευοντας σχετικα αρθρα προκειμενου να κινητοποιηθουν ολοι, αλλα και στους δρομους με πορειες και διαδηλωσεις. Ναι, γιατι οχι;Ενωμενοι ολοι οι συναδελφοι Πληροφορικης να βγουμε στους δρομους και να τους δωσουμε να καταλαβουν πως φτανει πια,τερμα το "αστειο" με τις "καθηγητικες σχολες". Οι σχολες Πληροφορικης εχουν τουλαχιστον τον ιδιο αριθμο παιδαγωγικων μαθηματων με τους Μαθηματικους ή Φιλολογογους κλπ στα ΠΣ τους. Χρονια τωρα παρερμηνευουν την ισχυουσα νομοθεσια και δημιουργουν καθεστωτα και συνθηκες ανισοτητας, αδικιας και διακρισεων. Τα τμηματα Πληροφορικης ολων των Πανεπιστημιακων σχολων αλλα και των ΤΕΙ της ημεδαπης δεν πρεπει επιτελους να ζητησουν απο το ΣΑΠΕ και το ΣΑΤΕ αντιστοιχα αλλα και το Παιδαγωγικο Ινστιτουτο την αναγνωριση παιδαγωγικης επαρκειας συμφωνα με τα ΠΣ τους;Οι αποφοιτοι ολων των τμηματων καλα θα ηταν να ελθουμε σε επαφη και παλι με τους Προεδρους των εν λογω τμηματων και να τους υπενθυμισουμε οτι χρειαζεται και η δικη τους συμβολη. Υπαρχουν τροποι να πιεσουμε ολοι μας και καθενας απο τη μερια του ολους τους αρμοδιους φορεις για να πετυχουμε κατι καλυτερο για τον κλαδο.
    Οσο για τους αποφοιτους του τμηματος ΔΤΨΣ θα πρεπει να γνωριζουν οτι ειναι ακρως αντισυναδελφικο το να διεκδικουν ο,τι διεκδικουν απλα και μονο για το τμημα τους, προσπαθωντας με τετοιους αθεμιτους τροπους να επωφεληθουν των υπολοιπων. Θα πρεπε να ντρεπονται...
    Ξεσηκωθειτε λοιπον συναδελφοι,ολοι σε μαζικες πορειες και κινητοποιησεις.Ας οργανωθουμε επιτελους και ας στραφουμε εναντια σε αυτη την καταφωρη αδικια που προκλητικα και σκανδαλωδως επιτελειται.
    Μπραβο στους συναδελφους Α.Ρονιωτη και Ν.Μουμουτζη αλλα και καθε αλλο συναδελφο που εχει ηδη δραστηριοποιηθει και εχει ξεκινησει εκστρατεια ενημερωσης αλλα και επανασταση για την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ διεκδικηση των ΔΙΚΩΝ μας πλεον επαγγελματικων δικαιωματων.
    Συναδελφοι ΠΕ19 και ΠΕ20,τα παντα κερδιζονται με αγωνα,επιμονη και υπομονη. Απομειναμε 4000... Ειναι στιγμη να βγουμε ολοι μα ολοι μπροστα,να κανουμε την επανασταση μας για να μας ακουσουν! Δεν περισσευει κανενας μας...Διεκδικειστε το μελλον σας και τα ονειρα σας, μην αφηνετε να σας τα μετατρεπουν σε εφιαλτες!
    Καλο αγωνα σε ολους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή