Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Δικαστικός αγώνας

Αγαπητοί συνάδελφοι
όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στον αγώνα που μόλις αρχίζει, παρακαλώ να μου αποστείλετε mail στο alexandros.roniotis at gmail.com ώστε να δημιουργούμε σιγά σιγά την λίστα που θα χρειαστεί ο δικηγόρος.
Χρειάζομαι όνομα, e-mail, τηλέφωνο και σχολή.
Μέχρι σήμερα (28 Αυγούστου) η λίστα έχει 71 άτομα.

14 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν να υπάρχει μια ηλεκτρονική φόρμα για την καταχώρηση των στοιχείων των ενδιαφερομένων και ευχερέστερη διαχείρισή τους. Παλαιότερα είχαμε χρησιμοποιήσει google docs (spreadsheet) και φόρμες για το σκοπό αυτό. Αν μιλήσεις με τον webmaster της ΕΠΕ θα σου εξηγήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο σκοπό θα έχει ο δικαστικός αγώνας;

    1)Να γίνουν όλες οι σχολές πληροφορικής καθηγητικές; (ΑΕΙ,ΤΕΙ,ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ)

    2)Να γίνει ακύρωση(?) του νομοσχεδίου; Δηλαδή καμιά σχολή πληροφορικής καθηγητική;

    3)Να μην ισχύει η παιδαγωγική επάρκεια για τους αποφοίτους του ΔΤΨΣ από 2008 και μετά;

    Τι ακριβώς ζητάμε; Εγώ συμφωνώ με το 1. 'Ολες δηλαδή οι σχολές πληροφορικής να γίνουν καθηγητικές. Αυτό θα διεκδικήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω τελειώσει ΤΕΙ Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης... Μπορώ να συμμετέχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ σωστή η απορία του συναδέλφου.
    Τι διεκδικούμε; Για ποιο λόγό θα γίνει ο δικαστικός αγώνας;
    Πρέπει να διευκρινιστεί αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προβλέπω να αρχίζουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας όλοι οι Πληροφορικάριοι!

    Πιστεύω ότι καθηγητικές πρέπει να γίνουν όλες οι σχολές πληροφορικής.
    Δεν υπάρχει λόγος να λέμε ότι εσύ είσαι πολυτεχνείο ή τει ή αει και δεν έκανες παιδαγωγικά ή έκενες ένα ή δύο άρα να είσαι εκτός.

    Οι φυσικοί, μαθηματικοί, χημικοί ρε παιδιά με κανένα ή ελάχιστα παιδαγωγικά (και όχι κορμού) στο πτυχίο τους γιατί να είναι καθηγητικές σχολές;;;;

    Αν αποκτήσουν μόνο ορισμένες σχολές πληροφορικής παιδαγωγική επάρκεια, τότε κάποιος με 2ο πτυχίο μαθημετικό κτλ αυτόματα ανεβαίνει πιο πάνω στον πίνακα. Είναι δίκαιο αυτό;

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ!!!!
    ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ!!!!

    Τι λέτε και εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εννοείται ότι θα επιδιώξουμε να αναγνωριστούν όλες οι σχολές ως καθηγητικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συνάδελφε Ρονιώτη τι θα διεκδικήσουμε δικαστικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να γίνει κάτι άμεσα?? Εννοώ για φέτος! Δε μπορεί να ισχύσει αυτό το πράμα! Καταλαβαίνετε γιατί το λέω. Θα δοθούν πολλά μόρια σε "συναδέλφους" του γνωστού τμήματος και άντε εμείς μετά να μαζεύουμε τα σπασμένα κομμάτια μας! Αν ανανεωθούν οι πίνακες και ισχύσει από τώρα τότε δε μένει παρά να στρφούμε στον ιδιωτικό τομέα γιατί όπως και να το κάνουμε ρε παιδιά το ωρομισθιλίκι αποδίδει ελάχιστα χρηματα το μήνα. Αν μπορεί να ανατραπεί αυτή η αδικία για φέτος τότε σίγουρα είμαι μέσα για το δικαστικό αγώνα, αλλιώς τι νόημα θα έχει!?
    Συγχωρέστε τον τόνο μου.. Απλώς μια απάντηση στην ερώτηση θέλω, μπορεί να γίνει κάτι φέτος ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 5/9, ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΝΟ.....ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναδελφοι,ειναι μια καλη ιδεα και ισως μια καλη αρχη η συγκεντρωση στη Θεσσαλονικη ολων των Πληροφορικων ΠΕ19 και ΠΕ20 που διαμενουν στις γυρω περιοχες ενοψει ΔΕΘ. Ακομη καλυτερα θα ειναι να κινητοποιηθουν και οι δυο επισημοι φορεις του κλαδου, η ΕΠΕ και η ΕΠΥ προκειμενου να υποστηριξουν την προσπαθεια για υπερασπιση των επαγγελματικων δικαιωματων ολων των Πληροφορικων ανα την Ελλαδα.
    Εκτος απο αυτο ομως,υστερα απο μια αναζητηση των Προγραμματων Σπουδων των τμηματων Μαθηματικων, Φιλολογιας και Φυσικης διαπιστωνεται πως οντως προκειται για καθηγητικες σχολες ενω παραλληλα διδασκονται μετα βιας 2,3 η το πολυ 4 παιδαγωγικα μαθηματα τη στιγμη που σε σχολες Πληροφορικης τα ΠΣ περιλαμβανουν τουλαχιστον 2 και 3παιδαγωγικα μαθηματα.Πως λοιπον θεωρουνται καθηγητικες οι παραπανω σχολες ενω δεν θεωρουνται οι σχολες ΑΕΙ και ΤΕΙ Πληροφορικης; Πολυ σωστα το εθεσε ενας συναδελφος παραπανω. Σας προκαλω λοιπον...Αναζητηστε η ξεφυλλιστε τα ΠΣ των λεγομενων καθηγητικων σχολων και θα δειτε ιδιοις ομασιν περι τινος προκειται.
    Για αυτο λοιπον, καλα ειναι να γινουμε περισσοτερο διεκδικητικοι, να παψουμε να "φαγωνομαστε" μεταξυ μας και να ασκησουμε πιεσεις για ΑΜΕΣΗ αναγνωριση ως καθηγητικων σχολων ολων των Τμηματων Πληροφορικης ΑΕΙ και ΤΕΙ, χωρις καμια απολυτως εξαίρεση!
    Το οτι ειναι σκανδαλο αυτο το οποιο ηδη συνεβη το γνωριζουμε ολοι,το μεγαλυτερο σκανδαλο ομως θα ειναι να μεινουμε απαθεις και να μην ξεσηκωθουμε και να μην διεκδικησουμε το δικαιο που αυτη τη στιγμη ολους μας "πνιγει"...
    Αμεση κινητοποιηση ολων λοιπον με πρωτο σταθμο τη ΔΕΘ,οπως σωστα προτεινατε και στη συνεχεια και αλλες μαζικες πορειες. ΔΕΝ πρεπει να τους αφησουμε σε "χλωρο κλαρι",πρεπει να γινουμε ολοι μας η σκια τους. Πρεπει να πιεσουμε, να διεκδικησουμε! Δεν μπορει τοσα χρονια να ειμαστε "στο ιδιο εργο" θεατες!Η πιο μεγαλη ωρα ειναι τωρα! Μας δινεται η ευκαιρια να το κανουμε και ασ το κανουμε ξεκινωντας απο τη Θεσσαλονικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνάδελφοι, όπως βλέπω κανείς δεν ξέρει αν θα ισχύσουν όλα αυτά από φέτος (για τους Πίνακες Αναπληρωτών μιλάω). Όσο για τα παιδαγωγικά και τις διδακτικές, το Μαθηματικό, τουλάχιστον της Θεσσαλονίκης, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ παιδαγωγικό μάθημα (ό,τι έχει είναι επιλόγής).
    Ξέρουμε τι θα γίνει με την προσφυγή; Πότε θα είναι έτοιμη και πόσο καιρό παίρνει η όλη διαδικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δείτε http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=372

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι πρέπει να προσφύγουμε και κατά της χαριστικής διάταξης με την οπόία οι εχοντες παιδαγωγική επάρκεια προηγούνται στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πράγμα απαράδεκτο από τη στιγμή που όλοι εξεταζόμαστε στα παιδαγωγικά. Διορίζεται δηλαδή κάποιος που έγγραψε παιδαγωγικά 56% και σύνολο τη βάση και δε διορίζεται κάποιος που έγραψε περισσότερο και παιδαγωγικά 85%!!! Γιατί τότε μας εξετάζουν στα παιδαγωγικά αφού και 100% να γράψουμε στα παιδαγωγικά δεν θεωρούμαστε ότι έχουμε παιδαγωγική επάρκεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την Πέμπτη 1 Οκτωμβριου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Εργαστήριο Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου στην οποία καλούντε όλοι οι Πληροφορική της εκπαίδευσης της Δυτικής Κρήτης. Θα αναλυθούν τα νέα δεδομένα μετα την ψήφιση της τροπολογίας Λυκουρέτζου και θα γίνει η αναγκαία προεργασία για τις δικαστικές και πολιτικές κινήσεις που θα έχουν προγραμματιστεί σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

    Νεκτάριος Μουμουτζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή