Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ανάγκη για εντονότερη κινητοποίηση των Πληροφορικών

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας επισημαίνεται η ανάγκη εντονότερης κινητοποίησης όλων των Πληροφορικών μετά την εμμονή του Υφυπουργού Παιδείας κ. Λυκουρέντζου στην επιλεκτική αναγνώριση ενός μόνο τμήματος Πληροφορικής ως καθηγητικής σχολής και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.

Εν αναμονή της δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οπότε και αρχίζει η ισχύς του, η ΕΠΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι:

"... γίνεται πλέον φανερή η ανάγκη εντονότερης κινητοποίησης των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα ώστε με την ενεργοποίησή τους στα τοπικά μας παραρτήματα να επιτευχθεί ο αναγκαίος συντονισμός των εξωδικαστικών και δικαστικών κινήσεών μας, καθώς και να ενταθούν οι προσπάθειές μας για ίση μεταχείριση όλων των Πληροφορικών και αναβάθμιση της Πληροφορικής Παιδείας. Τώρα είναι η ώρα για εντονότερη προώθηση των προτάσεων μας και για τα ζητήματα των αναθέσεων, των κριτηρίων επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, της ποιότητας των μαθημάτων, τις πιστοποιήσεις, της μετάταξης των μη Πληροφορικών στους φυσιολογικούς τους κλάδους κλπ."

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια της ΕΠΕ, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετούν τις ευρύτερες ανάγκες και αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας. "

Σε αυτό το πνεύμα, η συμμετοχή του μέγιστου δυνατού αριθμού Πληροφορικών στις δικαστικές προσφυγές που προετοιμάζονται είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας και καλούμε κάθε συνάδελφο αδιόριστο Πληροφορικό της Εκπαίδευσης να συμμετέχει σε αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου