Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Αποτελέσματα Συνάντησης

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
χτες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για τις επόμενες κινήσεις μας. Συμμετείχαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΔΣ αποφοίτων ΔΤΨΣ, μέλη ΔΣ ΕΠΕ, ο Σύλλογος αποφοίτων του Τμ. Πληροφορικής και Τηλ/νιών Αθηνών και απόφοιτοι πληροφορικής που συμμετείχαν στο υπόμνημα.

Είμαστε στην φάση που συντάσεται το κείμενο με τα πρακτικά. Μόλις το τελικό μας σταλεί, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΕ και στο blog.

7 σχόλια:

  1. Μέλος του ΔΣ της ΕΠΕ δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρόν. Ωστόσο, έχοντας προσωπικά εξουσιοδοτηθεί από το ΔΣ, μετέφερα τις θέσεις της Ένωσης οι οποίες έχουν καταγραφεί στο υπόμνημα και το δελτίο τύπου που εκδόθηκαν πριν τη συζήτηση της τροπολογίας στη βουλή. Σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις, υπάρχει το σχετικό μήνυμα από τους νομικούς μας οι οποίοι επεξεράζονται αναλυτικό μνημόνιο στο οποίο θα εξειδικεύονται τα ζητήματα που αναδείχθηκαν στο μήνυμά τους.

    Να σημειώσω επίσης ότι στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι νομικοί μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε τον κ. Τσαγκατάκη ο οποίος κατέθεσε και γραπτό κείμενο το οποίο θα δημοσιοποιηθεί μαζί με τα πρακτικά της συνάντησης.

    Η παρουσία συναδέλφων που εκπροσωπούσαν όλες τις απόψεις και πλευρές μας έδωσε την ευκαιρία να ανιχνεύσουμε την πραγματική αιτία του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και δεν είναι άλλη από την απαράδεκτη τακτική των Κυβερνώντων να σπέρνουν τη διχόνοια για να μας ελέγχουν κατά το γνωστό "διαίρει και βασίλευε". Εξ αντιδιαστολής προκύπτει και ένας κύριος στόχος που είναι η συμφιλιώση και η ενότητα των Πληροφορικών.

    Σε συζήτηση που είχαμε ο Αντώνης ο Λούρος και εγώ την επόμενη μέρα με το συνάδελφο Παναγιώτη Μιχαλόπουλο από τον Πειραιά, συμφωνήσαμε να επιδιώξει την έγκρισή από το ΔΣ του Συ.Α.Ψ.Σ. του παρακάτω κειμένου:

    "Ο Συ.Α.Ψ.Σ. υποστηρίζει το αίτημα των τμημάτων Πληροφορικής Α.Ε.Ι. να αναγνωριστούν ως καθηγητικές σχολές".

    Αναμένουμε την απόφαση του ΔΣ του Συ.Α.Ψ.Σ. και ευχαριστούμε το συναδελφο Μιχαλόπουλο προκαταβολικά για την προσπάθεια που κάνει για υπέρβαση των παρεξηγήσεων και επανοικοδόμησης των σχέσεων συναδελφικότητας με τους Πληροφορικούς του Πανεπιστημίου Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Μουμουτζή, όταν λέτε "Ο Συ.Α.Ψ.Σ. υποστηρίζει το αίτημα των τμημάτων Πληροφορικής Α.Ε.Ι. να αναγνωριστούν ως καθηγητικές σχολές", τι εννοείτε; Ότι τα ΤΕΙ δεν θα αναγνωριστούν ως καθηγητικές σχολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κείμενο είναι ξεκάθαρο όπως ξεκάθαρη είναι και η νομοθεσία που αφορά τον τεχνολογικό τομέα των ΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο για μένα δεν είναι ξεκάθαρο και δυστυχώς δεν γνωρίζω την νομοθεσία που αφορά τα ΤΕΙ. Η ερώτηση είναι απλή. Οι ΠΕ20 (ΤΕΙ δηλαδή) θα αναγνωριστούν και αυτοί σαν καθηγητικές σχολές ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, είναι τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα λοιπόν που λύθηκε κάθε απορία και διευκρινίστηκε ότι τα ΤΕΙ αποτελούν υποσύνολο (ή για να μιλήσουμε τη γλώσσα μας ΥΠΟΚΛΑΣΗ) των ΑΕΙ, πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι η Γενική Συνέλευση της ΕΠΕ έχει ήδη πάρει απόφαση να εντάξει στους κόλπους της και αυτή την υποκλάση. Ειδάλως τι Ένωση Πληροφορικών θα ήταν; Στην επικείμενη Γενική Συνέλευση πρόκειται να αποφασιστεί ποια είναι τα συγκεκριμένα τμήματα που θα ενταχθούν. Δείτε τη σχετική εισήγηση του ΔΣ στη διεύθυνση http://www.epe.org.gr/various/pros_parathmata_dieyrinsi_v4.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή