Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Έκκληση για άμεση βοήθεια από κάθε Πληροφορικό

Ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Σε αυτό το νομοσχέδιο έχει υποβληθεί και η τροπολογία που μας αφορά. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τη συζήτηση από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής. Όσοι βρίσκονται σε υπολογιστή μπορούν να τη δουν από εδώ. Θα συνιστούσα σε όλους να την παρακολουθήσουν γιατί εκλογές έχουμε και καλό είναι να ξέρουμε ποιοι μας υποστηρίζουν....

Σημειώνω ότι τα κείμενα που εξέδωσε η ΕΠΕ έχουν σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους βουλευτές και ήδη κατατέθηκε αναφορά από τη βουλευτή Τρικάλων κ. Μερεντίτη (ας το έχουν υπόψη τους οι Τρικαλινοί συνάδελφοι). Πέρα από την ηλεκτρονική αποστολή, τόσο χθες όσο και σήμερα, κλιμάκιο της ΕΠΕ είναι στη Βουλή και ζητούν από τους βουλευτές για να τοποθετηθούν επί των αιτημάτων που υποβάλαμε με το υπόμνημά μας.

Προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των συναδέλφων και να αρθεί κάθε παρεξήγηση που τυχόν δημιουργήθηκε εξαιτίας του αιτήματος που διατυπώσαμε για απόσυρση της τροπολογίας, προσπαθούμε να βρούμε κάποιον βουλευτή για να καταθέσει την εξής τροπολογία:

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 8 του ν. 3194/2003 (Α' 267) προστίθενται οι κλάδοι ΠΕ19 Πληροφορικής Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και ΠΕ20 Πληροφορικής Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ

Ευχής έργο θα ήταν να το κάνουν και οι συνάδελφοι από τον Πειραιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι εννοούν τα όσα λένε σε φόρουμ και εδώ. Να αποδείξουν έμπρακτα συμφωνούν με την αναγνώριση όλων των Πληροφορικών ως αποφοίτων καθηγητικής σχολής.

Γνωρίζουμε ότι άλλα ζήτησε ο ΣυΑΨΣ και άλλα έκανε το ΥΠΕΠΘ. Γνωρίζουμε ότι ζητούσαν αναγνώριση των μελών του ΣυΑΨΣ που έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 2007 διαχωρίζοντας τα μέλη τους σε πατρίκιους και πληβείους. Το ΥΠΕΠΘ τους αντιμετώπισε ενιαία και καλώς έκανε. Τώρα είναι ώρα να μιλήσει ο ΣυΑΨΣ και να ζητήσει ενιαία αντιμετώπιση ΟΛΩΝ των Πληροφορικών, όπως παλεύουμε να πετύχουμε 17 χρόνια τώρα.

Συνάδελφοι του Πειραιά,

Πρέπει να αναγνωρίζουμε τα σφάλματά μας και να τα διορθώνουμε. Εμείς επιχειρούμε με τη σημερινή μας κίνηση αφενός να διορθώσουμε τυχόν σφάλμα που μας καταλογίζετε. Έχετε, έτσι, την ευκαιρία για διόρθωση και του δικού τους σφάλματος αποδεικνύοντας ότι δεν το εννοούσατε όταν γράφατε ότι τα τμήματα Πληροφορικής (ακόμη και το δικό σας, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με αλλαγή του αρχικού προγράμματος σπουδών) δεν είναι καθηγητικές σχολές. Δώσατε την εντύπωση σε όλους εμάς τους υπόλοιπους ότι εξυπηρετείτε το στενό συμφέρον μιας μερίδας μόνο των μελών σας.

Συνάδελφοι του Πειραία,

Ας αξιοποιήσετε την τελευταία αυτή ευκαιρία που σας δίνουμε μια που το κείμενο που σας προτείναμε να προσυπογράψετε δεν το προσυπογράψατε. Νομίζω ότι μπορείτε κι εσείς να αναζητήσετε κάποιον βουλευτή να καταθέσει την τροπολογία που προτείνουμε. Εξάλλου, στο δικό σας το τμήμα φοιτά η ίδια η κόρη του Υφυπουργού. Ας επικοινωνήσετε μαζί της για να λάβει ο πατέρας της την ανωτέρω πρότασή μας με την δική της θετική εισήγηση . Με χαρά θα τη βλέπαμε να εγγράφονταν και δόκιμο μέλος μας αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τα όσα γράφτηκαν γι' αυτήν και τον πατέρα της δεν ισχύουν. Η "απάντηση" που έδωσε ο Υφυπουργός στη zougla.gr δεν νομίζω ότι μπορεί να κριθεί ικανοποιητική από κανέναν Πληροφορικό.

Νομίζω ότι είναι εφικτή η αποδοχή από το ΥΠΕΠΘ μιας τέτοιας τροπολογίας που εκτονώνει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ μας και ανοίγει το δρόμο για όλους μας ώστε ενωμένοι να διεκδικήσουμε τα υπόλοιπα αιτήματά μας όπως:
  1. Μετάταξη των μη Πληροφορικών που κατέχουν θέσεις μονίμων ώστε να ανοίξουν θέσεις για τους νέους συναδέλφους (θα απελευθερωθούν πάνω από 3000 θέσεις).
  2. Αναθεώρηση των πρόσφατων ρυθμίσεων για τις αναθέσεις σύμφωνα με την τεκμηριωμένη πρόταση που έχουμε καταθέσει από το Δεκέμβριο του 2008 και υπάρχει στον ιστότοπό μας.
  3. Καθορισμό σαφών κριτηρίων για ένταξη στις καθηγητικές σχολές, βάσει των οποίων θα κριθούν όλα τα τμήματα του Πανεπιστημιακού και του Τεχνολογικού τομέα των ΑΕΙ.
  4. Ένταξη στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 μόνο των τμημάτων που ανήκουν πραγματικά στην Πληροφορική, σύμφωνα και με τη σχετική αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών που έχουμε κάνει και ενημερώνουμε τακτικά και η οποία υπάρχει στον ιστότοπό μας.
Η προετοιμασία σχετικού υπομνήματος που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αιτημάτων μας προς το ΥΠΕΠΘ έχει ηδη ξεκινήσει εδώ και 2-3 εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί αφού δούμε και το τι θα γίνει τελικά σήμερα στη βουλή ώστε η διατύπωση να λαμβάνει υπόψη την κατάσταση που θα δημιουργηθεί από αύριο.

Ζητούμε τον τερματισμό της χωρίς επιστημονική αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών ένταξη τμημάτων που μόνο επιφανειακή σχέση έχουν με την Πληροφορική, ανάλογη με τη σχέση που έχουν τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Γεωλογίας, Χημείας κ.λ.π. που παλαιότερα εντάσσονταν στον ΠΕ19, κατάσταση που τερματίστηκε ήδη από το 2002. Στην περίπτωση του ΠΕ20 και λαμβάνοτας υπόψη τη σχετική μελέτη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος τα τμήματα αυτά καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων προς διορισμό εκπαιδευτικών και η παρουσία τους στον κλάδο, πέρα από τη δραματική μείωση των δυνατότητων διορισμού των χιλιάδων Πληροφορικών του τεχνολογικού τομέα των ΑΕΙ, υποβαθμίζει δραματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψηφιακού αλφαβητισμού στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ανάλογη κατάσταση δημιουργείται και στο ΠΕ19 με την παρουσία, για παράδειγμα, των ενεργειακών ηλεκτρολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου